torsdag 20. januar 2011

Kulen avgjorde

Idag var det nydelig vintervær!! :-)


Vi har også vært på veterinærhøyskolen idag, for igår kveld da vi skulle legge oss, så jeg at kulen på brystet til Julius ikke bare var rød, men hadde en mørk (lilla) blodansamling oppå ca.halve kulen, og idag morges var den bredt seg mer utover, også på siden av klumpen, altså innunder huden.


Jeg ringte veterinæren, og hun sa hun kunne ta inn Julius mellom noen avtaler idag, så da dro vi opp dit. Hun renset med klorhexidin, og med en gang hun kom borti, lakk det ut blod, og tøt ut litt talg (som er det en epidermal cyste består av). To utenlandske gutte-studenter kom også inn og fikk se og lære.

Så Julius skal nå gå på antibiotika i 10 dager, og så skal vi fjerne cysten. Selv om man stikker hull på den og tømmer innholdet, som man ikke bør gjøre selv (ifølge det jeg har lest om epidermal cyste på internett, mennesker kan også få det forresten) fordi det kan gå infeksjon i det, og selv om man tømmer den, kan det komme tilbake, gang på gang, så hinnen rundt må også fjernes, og det må gjøres kirurgisk av lege/veterinær.
Så det skal vi gjøre etter 10 dager med antibiotika, sånn at den ikke kan vokse seg stor igjen, sprekke og bli betennelse. Så hvis noen får det samme (eller på hundene sine), så vil jeg anbefale å bare fjerne den med en gang... Hadde vi gjort det i begynnelsen av uken (men veterinæren sa at det ikke hastet, vi fikk jo svaret forrige fredag, så vi hadde jo sikkert ikke fått time så raskt uansett), så hadde Julius sluppet å gå på antibiotika i 10 dager og vi hadde spart oss for en ekstra tur til veterinæren... men men, vi får nå gjort det snart, og Julius er frisk og rask han, så alt ellers er bare bra! :-)


Her er noen flere vakre vinterbilder (tatt med mobilkamera) fra parken idag:





Ingen kommentarer: